Siapa kami

Million.com.sg

Pengasas kami, Encik Chong Yuke Wan dan Madam Hong Ah May memulakan syarikat percetakan cetak saring mereka lebih daripada 40 tahun yang lalu di bengkel sederhana yang terletak di 21 Cuff Road, Singapura. Mereka merupakan pasangan yang gigih dan mempunyai keinginan untuk membina impian mereka bersama-sama yang menjadi motivasi utama mereka

Mei Ran

Seiring dengan falsafah hidup mereka, mereka membaptiskan syarikat mereka, ‘Million’. 美 bermaksud cantik dan ‘然’ bermaksud semula jadi dalam bahasa Mandarin. Nama Million merupakan perkataan yang diterjemahkan secara kasar daripada perkataan-perkataan ini. Perkataan-perkataan yang meyakinkan ini ternyata di dalam produk yang kami buat dan cara kami mengendalikan diri di kalangan pelanggan, pembekal serta rakan sekerja kami.

Million telah berkembang dengan ketara selama bertahun-tahun. Pada hari ini, kami merupakan pengilang bersepadu dan penyedia perkhidmatan penanda bahagian menyeluruh yang terkemuka di Singapura. Kami menawarkan penyelesaian dengan harga berpatutan dalam produk, kemudahan dan produk pengenalpastian keselamatan, fabrikasi plastik dan bahagian penanda khusus serta perkhidmatan kebolehkesanan di bawah satu bumbung. Selain harga, faedah lain adalah organisasi tempat kerja yang lebih baik, aliran proses yang lebih lancar, pengurusan kawalan kualiti yang lebih baik, dan latihan kemahiran pekerja yang berterusan.

SGIA

Untuk memperbaiki dan berkembang dalam pasaran global hari ini, kami sentiasa berusaha untuk meningkatkan amalan syarikat kami, meluaskan dan meningkatkan rangkaian produk dan perkhidmatan yang sedia ada. Kami merupakan ahli Persatuan Pengimejan Grafis Khas The Specialty Graphic Imaging Association (singkatan SGIA). Dengan pegangan yang teguh pada kepercayaan dan amalan ini, kami memastikan bahawa anda, pelanggan kami yang berharga, akan menerima produk dan perkhidmatan berkualiti yang terbaik pada setiap masa.

SGIA adalah persatuan yang proaktif dan bergerak dengan laju yang menyokong pemimpin masyarakat percetakan digital & skrin. “Pengimejan khusus” terdiri daripada pengimejan digital, percetakan saring dan banyak teknologi pengimejan lain yang digunakan oleh ahli SGIA, termasuklah cara lain yang akan dibuat pada masa akan datang. Ini adalah proses pengimejan dan teknologi yang digunakan untuk menghasilkan produk baru dan untuk meningkatkan produk yang sedia ada termasuklah paparan pembelian, elektronik bercetak, suis membran, papan tanda, iklan, pakaian, bekas dan kenderaan.

Nilai dan visi ‘Juta’ kami

Nilai teras Million menentukan apa yang akan dipertahankan oleh syarikat dan orangnya pada setiap setiap masa, tidak kira apa perubahan yang berlaku pada struktur dalaman, kepimpinan dan keadaan pasaran. Ianya membentuk prinsip asas yang membimbing keputusan kumpulan dan keputusan tunggal, strategi dan tindakan kita.

Visi kami adalah untuk menjadi penyedia penyelesaian terkemuka dalam:

  1. Produk, kemudahan dan pengenalpastian keselamatan
  2. Fabrikasi plastik
  3. Bahagian penanda dan kebolehkesanan khas.

Ianya merupakan prinsip yang kami pegang. Ia memberikan pemahaman tentang apa yang kami lakukan dalam pasaran, dengan pelanggan dan pembekal kita, dan dari perspektif kepimpinan, bagaimana cara kita ingin mencapainya.

Untuk mencapai visi ini, kami mengenal pasti 4 kawasan untuk maju. Ianya adalah:

  1. Perkembangan,
  2. Kecemerlangan operasi
  3. Kestabilan kewangan dan
  4. Pengongsian kepimpinan.

Kami kekal tekad untuk mencapai matlamat ini.

Temui Pasukan Million, dengarkan nilai kami, fahami falsafah kami. Tonton video di sini. (tempoh masa: 3.18 minit)