Keranjang Pertanyaan

Sokongan Teknikal

Periksa liputan jaminan Million anda

Masukkan Nombor Invoice anda:

Sokongan Teknikal

Anda mempunyai soalan teknikal ataupun pertanyaan pesanan?

Biar kami bantu anda menyelesaikannya. Temui data teknikal tambahan dan temui jawapan-jawapan.

Soalan-Soalan Yang Sering Ditanya

T1. Label, pelekat (decal), pelekat, apakah perbezaannya?

Istilah, “Pelekat” “Pelekat (Decal)” dan “Label” kadang-kadang digunakan secara berganti. Daripada membuat keputusan jika anda memerlukan label, pelekat atau decal, kami telah menyenaraikan 6 pertimbangan yang berguna dalam melakukan pemilihan yang sesuai untuk memenuhi keperluan anda di bawah. Untuk memudahkan rujukan, kami akan menggunakan istilah ‘label’ di sini.

 1.  Lokasi - Adakah label akan terdedah kepada cuaca atau adakah ianya akan digunakan di dalam bangunan?
 2. Suhu - label label tersebut diletakkan di dalam bilik yang sejuk? Atau adakah permukaan lekatan lebih tinggi daripada 80 darjah Celsius?
 3. Keadaan permukaan - Permukaan yang licin seperti kaca, besi adalah sesuai untuk kekuatan lekatan yang kukuh. Kami tidak mengesyorkan anda menggunakan label pada permukaan kasar seperti dinding simen atau bahan berliang seperti kayu.
 4. Pendedahan kimia - Sesetengah bahan boleh menahan percikan bahan kimia, sesetengah tidak.
 5. Pertimbangan warna - Adakah anda mencari label khusus berwarna tunggal, beberapa warna asas, atau adakah anda mahukan rekaan warna-warni untuk dicetak pada label anda?
 6. Saiz - Adakah anda mahukan label khusus yang kecil untuk tingkap kereta ada, atau anda mencari sesuatu yang besar seperti dinding anda. Dengan peringatan bantuan ini, anda sepatutnya akan boleh mendapat sebut harga yang tepat untuk label khusus anda.

T2. Mengapa lekatan gagal?

Kegagalan lekatan boleh berpunca daripada beberapa faktor:

 1. Suhu rendah
 2. Kawasan bersentuh yang tidak mencukupi
 3. Kesesuaian permukaan yang tidak serasi
 4. Tekanan semasa perlaksanaan tidak mencukupi
 5. Pencemaran permukaan
 6. Penggunaan pita yang salah

Untuk mengatasi perkara ini, apa yang diperlukan adalah mengenal pasti kebarangkalian punca dan, dan mengamalkan prinsip-prinsip asas yang akan memastikan prestasi pita yang baik untuk memperbaiki keadaan. Jadi ingatlah, permukaan kering yang bersih, suhu bilik, tekanan dan bilangan pita yang betul akan memberi jaminan lekatan yang anda perlukan.

Dihasilkan semula dengan izin daripada T.I.P.

ms_MYBahasa Melayu
Scroll to Top

Digital Content & Devices