Keranjang Pertanyaan

Ujian Makmal Kawalan Mutu

Kami ingin memberi jaminan bahawa pelanggan kami mendapat produk berkualiti yang mereka layak. Untuk melakukan itu, kami adalah syarikat pertama di Singapura dan Malaysia yang memiliki Makmal Ujian Kawalan Kualiti di dalam rumah, di mana sifat produk Milmark ™ dan Milks ™ kami diuji dan diukur mengikut spesifikasi yang ketat.

Ujian makmal kami termasuk:

  1. Ink Rub, Abrasion atau Ujian Scuff
  2. Ujian Lekatan atau Ujian
  3. Pengujian Cuaca atau UV Penuaan
  4. Ujian Kebakaran

1. Dakwat Rub, Abrasion atau Ujian Pantas [Pematuhan standard: ASTM D5264-98 (2011)]

Rintangan rintangan atau rintihan dianggap sifat kritikal bahan bercetak dalam kegunaan khusus. Kerosakan lelasan mungkin berlaku semasa pengangkutan, penyimpanan, pengendalian dan penggunaan akhir. Ini mengakibatkan keterbacaan maklumat produk dan penampilan buruk.

Kaedah ujian ini boleh digunakan oleh pembeli dan penjual bahan bercetak untuk menentukan sama ada produk yang ditawarkan untuk dijual memenuhi piawaian yang telah ditetapkan untuk rintangan lelasan atau rahang.

Di bawah keadaan makmal, ujian ini memberikan 3 pilihan yang berbeza.

  1. Bandingkan rintangan lelasan bahan bercetak yang berlainan.
  2. Menilai rintangan lelasan yang relatif daripada dakwat bercetak, lapisan, laminates, dan / atau substrat.
  3. Mengukur kesan akibat lelasan akibat tumpahan atau kebocoran dalam transit pada produk.

2. Ujian Pelekat atau Ujian [Pematuhan standard: ASTM D3121-94 (1999)]

Tack adalah istilah yang digunakan dengan perekat sensitif tekanan. Ini adalah ukuran betapa cepatnya ikatan terbentuk di antara 2 permukaan apabila ia dibawa bersama di bawah tekanan ringan, kemudian ditarik. Lebih banyak daya yang diperlukan untuk memisahkan mereka lebih tinggi taktik itu. Sebaliknya, tudung rendah membolehkan filem atau pita pelekat diposisi semula.

Kaedah ujian ini merangkumi pengukuran ketat perbandingan pelekat sensitif tekanan dengan bola bergulir. Yang kurang jauh bola bergerak, semakin tinggi taktik.

3. Dipercepatkan Cuaca atau Ujian Penuaan UV (Pematuhan standard: ASTM G155-13, ASTM D2565, ASTM D4459)

Terdapat pelbagai pembolehubah yang memastikan bahawa kesan penuaan dan pelapukan sukar untuk diramalkan dan oleh itu boleh mengakibatkan kegagalan produk ketika digunakan.

Amalan ini untuk bahan bukan logam adalah perlu untuk memastikan bahan dan produk memenuhi fungsi dan jangka hayat mereka yang diharapkan. Di bawah keadaan makmal yang ditentukan untuk menentukan sifat kritikal bahan ujian sebelum dan selepas pendedahan, bahan-bahan bukan logam diuji untuk ketahanan mereka terhadap kesan alam sekitar, cuaca, suhu, kelembapan dan pensterilan berulang atau pendedahan UV / Xenon.

Bahan yang biasanya diuji termasuk dakwat dan pewarna (contohnya di papan fascia) antara lain.

4. Ujian Kebakaran (Standard Pematuhan: ASTM D3801-19)

Prosedur makmal mudah untuk menentukan ciri pembakaran perbandingan bahan pepejal plastik, menggunakan nyalaan premixed 20 mm (50W) yang digunakan pada asas spesimen yang dipegang dalam kedudukan menegak.

Dengan teknologi terkini dan pengalaman bertahun-tahun, Juta terus menerajui cara untuk menjamin keyakinan pelanggan, menyediakan penyelesaian nilai tambah dan membina perkongsian yang tahan lama dengan para pelanggan kami. Anda layak mendapat produk Milmark ™ dan Milscreen ™ yang berkualiti daripada kami.

ms_MYBahasa Melayu

Digital Content & Devices